Minze Health featured in article De Tijd

Het Antwerpse Minze Health haalde 3,9 miljoen euro op bij Belgische investeerders. Het medtechbedrijf werkt al samen met 300 ziekenhuizen en gaat zijn technologie wereldwijd uitrollen om miljoenen patiënten met plasproblemen te helpen.

Minze Health, mee opgericht door twee Antwerpse urologen, ontwikkelde toestellen die met ingebouwde sensoren en software een plasbeurt analyseren. Het ene apparaat hangt gewoon in het toilet, het andere is ook onderweg bruikbaar. Ze geven informatie over het plasvolume, het plaspatroon, het debiet en de volumepiek die samen inzicht geven in de werking van de blaas.

Die parameters zijn belangrijk voor urologen om allerhande plasproblemen aan te pakken, waaronder moeilijk plassen, vaak moeten plassen, incontinentie of nadruppelen. Dergelijke problemen zitten nog vaak in de taboesfeer, maar ze treffen heel veel mensen.

De helft van alle mannen boven de 50 krijgt te maken met een goedaardige prostaatvergroting. De prostaat is samen met de neus en de oren een van de lichaamsdelen die blijven groeien. Maar dat drukt op de plasbuis, waardoor je moeilijker plast. Dat is niet levensbedreigend, maar het kan erg vervelend zijn en tast de levenskwaliteit aan’, zegt CEO Wilfried Woesthuis. ‘Andere patiënten
moeten ’s nachts zoveel opstaan om te plassen dat ze amper slapen. Slaapgebrek kan leiden tot depressie. En bij ouderen is dat constante opstaan om te plassen zelfs een van de grootste oorzaken van bekkenbreuken.’

Full article: Antwerpse start-up gaat uw plasstraal analyseren | De Tijd

Previous Article
Minze's Hospiflow featured on Dutch TV show.
Next Article
EAU 2023 Milan 10th-13th March